PRIDRUŽITE SE

My Spine

Video - Hrvatska aplikacija za oporavak od operacije kralježnice spremna za svjetsku primjenu

Sustav je nastao na temelju iskustva kreatora aplikacije nakon operacije kralježnice. U projekt je dosad uloženo 4,7 milijuna kuna, od čega je 2,1 milijun kuna sufinancirano od strane Europske unije. Sustav se već koristi u Općoj bolnici Varaždin.

Piše: Alen Matušin
10.07.2022. 08:10

Suosnivač i kreativni direktor vodeće hrvatske tvrtke za eCommerce rješenja, Domagoj Markanović iz varaždinskog Markera, razvio je prvu aplikaciju na svijetu za brži i bezbolniji oporavak nakon operacije lumbalne ili cervikalne kralježnice.

Aplikacija nosi naziv MySpine Postoperativni Asistent (skraćeno: MySpine), te je razvijena u suradnji sa stručnim medicinskim timom u koji su bili uključeni liječnici iz Opće bolnice Varaždin: Ivan Koprek, dr. med. spec. neurokirurgije, prim. dr. sc. Nenad Kudelić, Petra Rok, dipl. physioth i njezine kolege iz poliklinike Lumbalis.

- Sustav je nastao na temelju mojeg iskustva nakon operacije kralježnice prije četiri godine, kada sam ujedno uvidio da na tržištu ne postoji ništa slično. U projekt je dosad investirano 4,7 milijuna kuna, od čega je 2,1 milijun kuna sufinancirano od strane Europske unije – otkriva nam Domagoj Markanović.

Presudna uloga

Aplikacija MySpine već se koristi u Općoj bolnici Varaždin, kao i u sklopu usluga Centra za kralježnicu Varaždin. Glavni cilj aplikacije je, kako nam pojašnjava njezin kreator - pravovremeno pacijenta informirati i potaknuti na održavanje discipline za vrijeme oporavka, budući da presudnu ulogu kod oporavka igra upravo ponašanje pacijenta u postoperativnom periodu.

Aplikacija uključuje informacije, upute i vođenje kroz postoperativni oporavak. Od brojača dopuštenog vremena sjedenja i video materijala svih medicinskih vježbi, do bilježenja bolova i pregršta statističkih izvještaja koje, uz prilaganje fotografija i dokumentacije, istovremeno mogu pratiti i pacijent i liječnik. Preporučuje se koristiti u periodu od mjesec dana prije operacije do pola godine nakon operacije, a dostupna je ovdje za Android odnosno ovdje za iPhone mobilne uređaje.

Detalje o aplikaciji MySpine saznajte na: www.myspine-app.com.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.