PRIDRUŽITE SE

najskuplje u povijesti

Video - Prodan Mercedes vrijedan 135 milijuna eura, pogledajte aukciju

Prethodna najviša cijena za prodaju nekog automobila bila je 70 milijuna dolara isplaćena 2018. za Ferrari 250 GTO iz 1963.

Piše: Hina
21.05.2022. 10:25

Mercedes-Benz potvrdio je da je nedavno iz svoje muzejske zbirke u Njemačkoj prodao automobil 1955. Mercedes-Benz SLR Coupe privatnom vlasniku za 135 milijuna eura, objavio je CNN. 

Cijenom postignutom na tržištu to je dosad najskuplje prodan automobil u povijesti, navodi Hagerty, tvrtka koja prati vrijednosti i prodaju kolekcionarskih vozila. 

Novcem od prodaje osnovat će se svjetska Zaklada Mercedes-Benz za stipendije, objavio je Mercedes. Prethodna najviša cijena za prodaju nekog automobila bila je 70 milijuna dolara isplaćena 2018. za Ferrari 250 GTO iz 1963.

Primjerak Mercedesa koji je nedavno prodan bio je jedan od samo dva prototipa 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Ime su dobili po tadašnjem glavnom inženjeru Rudolfu Uhlenhautu, a smatra se da mogu postići najveću brzinu od 299 km/sat.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.