PRIDRUŽITE SE

priopćenje za medije

Vindija ponovno povećava otkupnu cijenu mlijeka, sedmi put ove godine

Nakon povećanja otkupne cijene mlijeka u travnju i zatim u svibnju, zbrojivši novo povećanje cijene, Vindija će na godišnjoj razini izdvojiti dodatnih 109 milijuna kuna.

Piše: Menadžer.hr
30.06.2022. 12:07

Vindijini će kooperanti od 1. kolovoza dobivati dodatnih 0,15 kuna više po litri predanog mlijeka, a povećanje se odnosi na otkupnu cijenu kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka.

U posljednjih osam mjeseci, ovo je ukupno sedmo korigiranje cijena od strane Vindije kao otkupljivača, čime je ukupno povećanje otkupne cijene povećano za 80 lipa po litri mlijeka.

Nakon povećanja otkupne cijene mlijeka u travnju i zatim u svibnju, zbrojivši novo povećanje cijene, Vindija će na godišnjoj razini izdvojiti dodatnih 109 milijuna kuna.

"Previranja na tržištu nastavljaju pred hrvatske farmere postavljati složene izazove, a mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva s kojima kontinuirano surađujemo dodatno su pogođena povećanjima cijena energenata i žitarica. Unatoč tome što se poskupljenja odražavaju i na cijelu našu prerađivačku industriju, svojim kooperantima želimo olakšati ovo turbulentno razdoblje i svakodnevno zajedno pokušavamo pronaći modele i rješenja kojima ćemo dodatno optimizirati domaću proizvodnju mlijeka", rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Dodaje da je proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj u višegodišnjoj stagnaciji te da najnovije okolnosti dodatno opterećuju cjelokupni lanac proizvodnje. Napomenuo je također da će bez uključivanja države biti teško trajno osnažiti domaću poljoprivrednu proizvodnju.

Vindija je jedina mljekara u Republici Hrvatskoj koja organizirano otkupljuje kravlje, kozje i ovčje mlijeko pa će novim povećanjem biti uključeni proizvođači svih vrsta mlijeka. Dosadašnjoj brojci od preko 1000 gospodarstva od kojih Vindija otkupljuje mlijeko, prošlog se mjeseca pridružilo i 109 farmera Ličko-senjske županije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.