PRIDRUŽITE SE

Grad Vinkovci

Foto - Poduzetnici dobili potpore i podigli plaće djelatnicima za 10 posto

Potpore Grada dosad je koristilo 263 mikro poduzetnika, čime je osigurano povećanje neto plaće za njihovih 598 zaposlenika.

18.10.2023. 10:11

Grad Vinkovci dodjelio je potpore za razvoj poslovanja za 47 mikro poduzetnika koji su ispunili sve uvjete, pa tako i da za 10 posto povećaju plaće svojih djelatnika, čime se nastavlja podupirati poduzetništvo petu godinu zaredom, izvijestili su iz Grada.

 Potpore su dodjeljene mikro poduzetnicima koji posluju minimalno 12 mjeseci, a koji ih mogu u visini do 5.000 eura za nabavu strojeva, uređaja, opreme, alata, uređenje interijera, nabavku informatičke opreme i sustava te za promotivne aktivnosti. 

 - Rastu prihodi i dobit, raste broj zaposlenih, a cilj nam je da sukladno tome rastu i plaće djelatnicima te su i naše mjere usmjerene prema tome. Dovoljno je reći kako je vinkovačko gospodarstvo u 2022. godini višestruko premašilo sve rekorde, ukupno ostvareni prihodi koje su ostvarile vinkovačke tvrtke rasli su za 33,5 posto u odnosu na 2021. godinu te su premašili iznos od 851 milijun eura, a odlični rezultati ostvareni su i po pitanju dobiti koja je iznosila gotovo 45 milijuna eura ili 40 posto više nego godinu ranije te rasta broja zaposlenih od čak 16 posto -  istaknuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je i kako je prosječna plaća u 2022. godini u vinkovačkim tvrtkama koje su rangirane kao mikro poduzetnici u odnosu na 2018. porasla za ukupno 35 posto, čemu su u jednom dijelu doprinijele i mjere koje Grad provodi. Naime, od 2019. godine ukupno se 263 poduzetnika uspješno prijavilo na ovu mjeru, čime je osigurano povećanje plaće za njihovih 598 zaposlenika, izvijestili su iz Grada.


 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.