PRIDRUŽITE SE

Vlada odlučila

Vlada dopustila rad specijaliziranih prodavaonica na dan Svih Svetih

"Ova odluka je u skladu sa zakonom o trgovini i u skladu sa zakonom o blagdanima. Za sve zainteresirane", napomenuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković na sjednici.

19.10.2023. 12:30

Vlada je danas odlučila omogućiti rad specijaliziranih prodavaonica i drugih oblika prodaje izvan njih na blagdan Svih svetih (1. studenoga), kako bi se potrošači mogli opskrbiti tradicionalno određenim proizvodima poput cvijeća i lampiona.

Podsjetimo, od 1. srpnja ove godine na snazi je Zakon o trgovini, koji propisuje da trgovine smiju raditi samo 16 nedjelja u godini, a zabranjuje se njihov rad blagdanima, zbog čega su brojni gradovi i općine već proglasili 1. studenoga sajmeni dan, kako bi omogućili rad cvjećarnica, kojima je to najpromeniji dan u godini, ali i da se građani mogu opskrbiti cvijećem i svijećama.

 Ova Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama,  radi potrebe opskrbe potrošača određenim proizvodima - cvijećem, cvjetnim aranžmanima (buketi), vijencima, svijećama i lampašima, povezanim prigodnim proizvodiman (spužve, vaze, posude, ukrasi i sl.). na blagdana 1. studenoga 2023. - Svi sveti, budući da je upravo navedeni blagdan tradicionalno ujedno i dan najvećeg posjeta grobljima, navodi se u Odluci.      

"Ova odluka je u skladu sa zakonom o trgovini i u skladu sa zakonom o blagdanima. Za sve zainteresirane", napomenuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković na sjednici.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.