PRIDRUŽITE SE

DOKAPITALIZACIJA

Vlada će dokapitalizirati Croatia Airlines s 296 milijuna kuna

Vlada je u četvrtak odlučila da će dokapitalizirati nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines s 296 milijuna kuna, a to će se povećanje temeljnog kapitala provesti izdavanjem novih 29,6 milijuna redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 10 kuna svaka.

Piše: Hina
22.12.2022. 14:10

Upis i uplata novih redovnih dionica obavit će se ulogom u novcu Republike Hrvatske u iznosu od 296 milijuna kuna, a na temelju u cijelosti izvršene uplate, nakon upisa u sudski registar, izdat će se odgovarajući broj redovnih dionica, objasnio je na sjednici Vlade ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Provedbom dokapitalizacije Croatia Airlinesa omogućit će se očuvanje gospodarske aktivnosti kompanije te osigurati dovoljna likvidnost, ustvrdio je Butković. 

Njega je Vlada ujedno ovlastila i da s Croatia Airlinesom sklopi ugovor o ulaganju te danas na izvanrednoj glavnoj skupštini Croatia Airlinesa odlučuje o tom povećanju kapitala za 296 milijuna kuna, uz napomenu da će cjelokupni iznos uplatiti država, koja u toj kompaniji ima 98,76 posto dionica.

Prihvati li skupština prijedlog, temeljni kapital Croatia Airlinesa povećat će se sa 627,9 milijuna kuna na 923,9 milijuna kuna, odnosno za 296 milijuna kuna, a to će se povećanje provesti na temelju ugovora o ulaganju između države i kompanije. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.