PRIDRUŽITE SE

mjere vlade

Vlada objavila nove cijene goriva, pojeftinjuju i benzin i dizel

Da nema mjera Vlade, navodi se u priopćenju s telefonske sjednice, te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe, benzin bi koštao 13,24 kn/l, dizel 14,39 kuna, a plavi dizel 9,76 kuna po litri...

Piše: Iva Habulan Šavor
22.11.2022. 08:57

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena osnovnog benzinskog goriva stajati 11,48 kuna po litri, što je deset lipa manje nego do sada, a dizelskog 12,50 kuna, što je 69 lipa manje.

Cijena plavog dizela i dalje je fiksirana na 8,49 kuna po litri. Cijena plina za UNP spremnike iznositi će 10,07 kn/kg, a bila je 10,16 kuna, dok će UNP za boce stajati 14,32 kn /kg, devet lipa manje nego u protekla dva tjedna. Nove cijene će vrijediti sljedećih 14 dana.

Da nema mjera Vlade, navodi se u priopćenju s telefonske sjednice, te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe, benzin bi koštao 13,24 kn/l, dizel 14,39 kuna, a plavi dizel 9,76 kuna po litri.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.