PRIDRUŽITE SE

Kadrovske rošade

Vlada predložila novog čelnika HEP-a

Oršulića je prije godinu dana Nadzorni odbor HEP-a imenovao novim članom Uprave HEP-a, uz Petra Sprčića i Tomislava Šambića. Prije ulaska u Upravu, Oršulić je bio direktor u HEP proizvodnji, HE Jug u Splitu.

07.12.2023. 12:32

Nakon što je dosadašnji predsjednik uprave Frane Barbarić smijenjen sa čelne pozicije Hrvatske elektroprivrede (HEP), Vlada je danas predložila da Nadzorni odbor tvrtke postavi na čelo te državne kompanije novog čovjeka - Vicu Oršulića. 

Oršulića je prije godinu dana Nadzorni odbor HEP-a imenovao novim članom Uprave HEP-a, uz Petra Sprčića i Tomislava Šambića. Prije ulaska u Upravu, Oršulić je bio direktor u HEP proizvodnji, HE Jug u Splitu. Član je HDZ-a Baška Voda, a u tom je mjestu obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća. U više navrata je bio vijećnik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Oršulić će do provedbe postupka imenovanja biti v.d.

Podsjetimo, Vlada je u ponedjeljak predložila Nadzornom odboru HEP-a da opozove dužnosti, odnosno prihvati ostavku predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, a premijer Andrej Plenković u nedjelju je izjavio kako su se pojavile nove okolnosti u vezi predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, pa više nema preduvjeta da ostane na toj funkciji.

Naime, splitsko općinsko državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv Barbarića zbog protupravne gradnje vile na Hvaru za koju je on najavio da će ju srušiti o svom trošku. Smjenu predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića oporba je tražila mjesecima, ponajprije zbog afere "plin za cent".

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.