PRIDRUŽITE SE

akvizicija

Vodopija d.o.o. ima novog vlasnika, doznajemo tko je kupac

Tvrtka je lani ostvarila 30,0 milijuna kuna prihoda, a time ujedno i više nego dvostruko veći rast u odnosu godinu dana ranije...

Piše: Menadžer.hr
08.11.2022. 13:14

Tvrtka Vodopija d.o.o, koja je tijekom tri generacije bila u vlasništvu obitelji Vodopija, od sada je prešla u vlasništvo lidera u proizvodnji fotonaponskih modula, tvrtke Solvis d.o.o.

Vodopije su tvrtku utemeljili 1992. godine, u početku su radili na području klasičnih elektroinstalacija, a potom su se usmjerili na projektiranje i izgradnju fotonaponskih elektrana. Tvrtku je do sada vodio njezin vlasnik Zvonko Vodopija, a sada je od strane Solvisa na mjesto direktorice imenovana Marina Bača. Tvrtka je lani ostvarila 30,0 milijuna kuna prihoda, a time ujedno i više nego dvostruko veći rast u odnosu godinu dana ranije. Zaposlenih sveukupno imaju 18 djelatnika, te su među 20 najprihodovnijih poduzeća u djelatnosti elektroinstalacijskih radova. Solvis je mnogo veća tvrtka, s 392 milijuna kuna prihoda i 300-injak zaposlenih. Na samom je čelu djelatnosti proizvođača ostale elektroničke opreme, s tržišnim udjelom većim od 21 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.