PRIDRUŽITE SE

više auta, više autoceste

Vozimo čak dva milijuna auta više nego po mnogo čemu rekordne 2019.

Butković je u Baškoj na otoku Krku rekao novinarima i da je u odnosu na isto razdoblje 2019., ove godine ostvareno osam posto više prihoda na autocestama.

Piše: Hina
25.06.2022. 09:03

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je izvijestio da je do prošle nedjelje hrvatskim autocestama prošlo dva milijuna vozila više nego rekordne turističke 2019. godine.  

Butković je u Baškoj na otoku Krku rekao novinarima i da je u odnosu na isto razdoblje 2019., ove godine ostvareno osam posto više prihoda na autocestama, ocijenivši da bi ova sezona mogla biti bolja nego 2019. Upitan da komentira navode iz Luke Rijeka da su upiti za prekrcaj žita iz Ukrajine višestruko veći od kapaciteta te može li država pomoći u povećanju kapaciteta, Butković je istaknuo da će novi terminal na Zagrebačkoj obali u riječkoj luci od početka 2024. godine moći pretovarivati između 500 i 600 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU) godišnje. To će donijeti mogućnost prekrcaja više od milijun TEU godišnje u riječkoj luci, izjavio je. Sve hrvatske luke imaju maksimalan potencijal u ovoj situaciji, dodao je.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.