PRIDRUŽITE SE

VRIJEDNOST POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. porasla 13,3 posto

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da je prema najnovijoj procjeni Državnog zavoda za statistiku, vrijednost poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj u 2021. godini iznosila 20,69 milijardi kuna, što je za 13,3 posto više nego u godini ranije.

Piše: Hina
18.10.2022. 08:54

Poljoprivredna proizvodnja jednaka je zbroju vrijednosti biljne proizvodnje, stočne proizvodnje, poljoprivrednih usluga i vrijednosti proizvodnje neodvojivih nepoljoprivrednih sporednih aktivnosti, pri čemu je obračunsko razdoblje kalendarska godina, ističu iz Ministarstva.

Vrijednost biljne proizvodnje u 2021. bilježila je porast od 12,9 posto u odnosu na 2020., dok vrijednost stočne proizvodnje porasla u tom razdoblju 16,2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Bruto dodana vrijednost u 2021. iznosi 10,98 milijardi kuna, a riječ je o porastu od 26,3 posto. Neto dodana vrijednost u 2021. porasla je 35,7 posto u odnosu na prethodnu godinu,, navodi se u priopćenju.

Riječ je o trećoj procjeni DZS-a o vrijednosti domaće poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini.

Inače, dodaje se u priopćenju iz Ministarstva, ekonomski računi u poljoprivredi za Hrvatsku izračunani su na temelju podataka dobivenih iz istraživanja Državnog zavoda za statistiku te administrativnih podataka Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a obuhvaćaju cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju, na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i kod poslovnih subjekata.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.