PRIDRUŽITE SE

preliminarni rezultati i presedan

Vučić na pragu pobjede s velikom prednosti

Srbijansko Republičko izborno povjerenstvo (RIK) napravilo je u nedjelju presedan u izbornom procesu odlukom da će se o rezultatima parlamentarnih i predsjedničkih izbora očitovati dan nakon izborne noći.

Piše: Hina/m.a.m.
03.04.2022. 23:30

Aleksandar Vučić na pragu je pobjede na predsjedničkim izborima u Srbiji jer na uzorku od 59,2 posto obrađenih glasova ima skoro 60 posto glasova, objavila je u nedjelju Radio-televizija Srbije.

Prema podacima agencije IPSSOS i organizacije CeSid, slijede kandidat oporbene koalcije Ujedinjeni za pobjedu Srbije Zdravko Ponoš i kandidat konzervativnih koalicija NADA Miloš Jovanović i Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Srbijansko Republičko izborno povjerenstvo (RIK) napravilo je u nedjelju presedan u izbornom procesu odlukom da će se o rezultatima parlamentarnih i predsjedničkih izbora očitovati dan nakon izborne noći, tek u ponedjeljak, premda je većina birališta službeno zatvorena u 20 sati.

Oporba to naziva "skandalom" i "opstrukcijom", uz otvorene sumnje da nešto "nije u redu", nakon što je i u predizbornim anketama čak 42 posto ispitanika istaknulo sumnju u regularnost ovogodišnjeg izbornog procesa.

Pojedina birališta zatvorena su nešto prije 22 sata.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.