PRIDRUŽITE SE

program ruralnog razvoja

Vučković u Osijeku uručila ugovore vrijedne 133 milijuna kuna

U Osječko-baranjskoj županiji ugovorene su potpore u vrijednosti 2,77 milijardi kuna od čega je do danas isplaćeno više od 2,2 milijarde.

Piše: Hina/t.a.
30.08.2022. 14:05

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je u Osijeku uručila deset ugovora o potpori iz Programa ruralnog razvoja, ukupno vrijednih više od 133 milijuna kuna.

Radi se o dva ugovora s Osječko-baranjskom županijom (OBŽ) namijenjena izgradnji sustava za navodnjavanje Dalj i Gat vrijedna 122 milijuna kuna te ugovorima o potpori za mlade i male poljoprivrednike s područja OBŽ-a za ulaganja u stočarsku proizvodnju, investiranje u sjemensku proizvodnju te rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma u Kešincima.

Ministrica Vučković je ugovore za navodnjavanje uručila osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću ocijenivši to rezultatom dobrog rada i pripreme dokumentacije u suradnji OBŽ-a i Hrvatskih voda. Vrijednost tih ugovora je 122 milijuna kuna, a poslužit će izgradnji javne infrastrukture koja će omogućiti navodnjavanje 1200 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Navela je da je u OBŽ-u iz Programa ruralnog razvoja ugovoreno projekata ili drugih vrsta potpora u vrijednosti 2,77 milijardi kuna od čega je do danas isplaćeno više od 2,2 milijarde.

Prema njezinim riječima u cijeloj Hrvatskoj a osobito u OBŽ-u povećao se broj mladih poljoprivrednika.

Župan Anušić je kazao da su sustavi za navodnjavanje ključni za opstanak poljoprivrede u Hrvatskoj, što je najbolje pokazala i ova godina.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.