PRIDRUŽITE SE

Potpore gospodarstvu

Vukovarskim pooduzetnicima dodjeljeno bespovratno 345 tisuća eura

Po riječima zamjenika gradonačelnika Filipa Sušaca, po posljednjim analizama Fine Vukovar je drugi grad u RH po ukupnim prihodima poduzetnika.

08.11.2023. 09:33

Vukovarskim poduzetnicima početkom tjedna dodjeljeni su ugovori o potporama u ukupnom iznosu od gotovo 345 tisuća eura, pa je Grad tako od 2015. do danas za bespovratne potpore poduzetnicima izdvojio iznos od 3,75 milijuna eura.

Za provedbu javnog poziva prvobitno je bilo osigurano 265,45 tisuća eura, a nakon obrade svih zahtjeva dodatno je osigurano 79,5 tisuća eura, pa su dvi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete javnog poziva ostvarili potporu, izvijestili su iz Grada Vukovara, dodavši da su u konačnici za ovu godinu osigurali bespovratne potpore u visini od 344,9 tisuća eura.

Javni poziv sadržavao je 5 mjera kojima su se sufinancirali troškovi osnivanja i otvaranja gospodarskog subjekta, troškovi opremanja i uređenja poslovnog prostora, nabave strojeva, uređaja i opreme, operativni troškovi, troškovi priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina, vode. Intenzitet potpore je bio od 40-90 posto sufinanciranja ovisno o mjeri, a maksimalni iznos potpore koji je pojedini korisnik mogao ostvariti je 6.000 eura. Ukupno je odobreno 147 zahtjeva za potpore.

Po riječima zamjenika gradonačelnika Filipa Sušaca, od 2015. godine do danas putem ove mjere u vukovarsko gospodarstvo izravno je uloženo 3,75 milijuna eura. Istaknuo je i da je po posljednjim analizama Fine Vukovar drugi grad u RH po ukupnim prihodima poduzetnika.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.