PRIDRUŽITE SE

svjetska banka

Za BiH se predviđa gospodarski rast, međutim...

Velike probleme predstavlja smanjenje privatne potrošnje uslijed galopirajuće inflacije...

Piše: Hina
06.10.2022. 10:08

Bosna i Hercegovina će u ovoj godini ostvariti gospodarski rast od 4 posto, što je za 1,3 postotnih bodova više od prethodne procjene.

Predviđeni rast, međutim, malo ohrabruje građane koji masovno iseljavaju iz te zemlje zbog podjela, stalnih političkih kriza i korupcije, objavila je u srijedu Svjetska banka. Zbog posljedica pandemije, agresije na Ukrajinu te stalnih unutarnjih političkih napetosti, Svjetska banka je ranije prognozirala kako će gospodarski rast u BiH iznositi svega 2,7 posto. Iz Svjetske banke su naveli i da velike probleme predstavlja smanjenje privatne potrošnje zbog galopirajuće inflacije, dok je posve zastala provedba strukturnih reformi uslijed 'političkih trvenja, pritisaka čestih izbora, korupcije koja prožima sve razine društva i rascjepkanosti odgovornosti između dva entiteta i županija'. Svjetska banka upozorava kako je BiH zbog slabih izgleda za napredak izložena jednoj od najvećih stopa iseljavanja na zapadnom Balkanu. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.