PRIDRUŽITE SE

Cikloturizam

Zabok uređuje gradsku turističku infrastrukturu

Projek je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za ruralni razvoj, a radove izvodi zajednica ponuditelja Aliansa ASE i HD Navigato.

23.11.2023. 11:53

Zabok je započeo je s realizacijom projekta "Pump track staza Zabok", kojim želi urediti gradsku turističku infrastrukturu odnosno izgradnjom te staze obogatiti postojeću ciklo turističku ponudu Grada i posredno Krapinsko-zagorske županije. 

Projekt, vrijedan gotovo 900 tisuća kuna, sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za ruralni razvoj, a radove izvodi zajednica ponuditelja Aliansa ASE i HD Navigato.

Prema ugovoru, izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 6 mjeseci od dana uvođenja u posao. Staza formira trokutne oblike od asfaltnih površina te ujedno oblikuje i dijelove zelenih površina – zelene otoke. Udio asfaltiranih voznih površina je cca 617 četvorna metra, na cca 1200 četvorna metra ukupne površine pump tracka. Ostatak čini zelena površina, navode iz Zaboka te dodaju da je uklonjen je u prvoj fazi uklonjen humusni sloj, izvedena oborinska odvodnja, a u tijeku su radovi na stabilizaciji platoa.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.