PRIDRUŽITE SE

Potpore za ruralni razvoj

Zadarska županija dodjelila 160 tisuća eura vrijedne potpore

Zadarska županija je kroz proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva kako bi potaknula dodatan razvoj poljoprivrede na svojem području, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje više sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina

12.10.2023. 12:53

Zadarska županija dodjelila je i ove godine putem javnog poziva 160 tisuća eura vrijedne potpore za poljoprivredu i ruralni razvoj OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama s tog područja, izvijestili su iz te županije. 

Na javni poziv pristiglo je 257 zahtjeva, od čega 193 za mjere 1, 2, 3 i 8 (kupnja opreme i strojeva, biljna i stočarska proizvodnja, gradnja i adaptacija objekata za prodaju i preradu proizvoda), dok su za mjere 6 i 7 (sudjelovanje na sajmovima, certificiranje i marketinška priprema proizvoda) pristigla 64 zahtjeva. Ukupno je za mjere 1, 2, 3 i 8 odobreno 46 zahtjeva s maksimalnim iznosom potpore do 4 tisuće eura, dok je za mjere 6 i 7 isplaćena potpora za 56 zahtjev ukupne vrijednosti 17,3 tisuća eura, navode iz Zadarske županije.

„Zadarska županija je kroz proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva kako bi potaknula dodatan razvoj poljoprivrede na svojem području, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje više sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina. Naši su proizvođači napravili veliki iskorak u kvaliteti, ali i marketinškoj prepoznatljivosti svojih proizvoda što je iznimno važno za brendiranje naše županije kao eno-gastro destinacije“, poručio je župan Božidar Longin.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.