PRIDRUŽITE SE

Trendovi na tržištu rada

Pogledajte koji je posao najsretniji na svijetu

Ta platforma provela je istraživanje između siječnja 2020. i lipnja 2023. godine, koje je pokazalo da je ukupno zadovoljstvo ispitanih zaposlenika variralo tijekom posljednje tri godine, no kod jedne kategorije radnika ostalo je konzistentno visoko.

13.10.2023. 13:03

Čini se da najzadovoljniji radnici na svijetu nisu oni koji rade vrijedno za uredskim stolovima, sudeći prema rezultatima američke platforme za pronalazak ljudskih resursa BambooHR, koja je provela anketu među 57.000 zaposlenika u više od 1.600 tvrtki diljem svijeta, nego su velike šanse da rade na otvorenom.

Prema istraživanju BambooHR-a, radnici u građevinarstvu iskazuju najvišu razinu zadovoljstva među glavnim kategorijama. Ta platforma provela je istraživanje između siječnja 2020. i lipnja 2023. godine, koje je pokazalo da je ukupno zadovoljstvo ispitanih zaposlenika variralo tijekom posljednje tri godine, pri čemu su ocjene zadovoljstva radnika u građevinarstvu ostale konzistentno visoke, uglavnom zahvaljujući rastućim plaćama i obiljem radnih prilika.

Prema podacima najvećeg američkog sindikata građevinskih radnika, Associated General Contractors of America, prosječna zarada po satu građevinskog radnika u SAD-u bila je lani na najvišoj razini u zadnjih 40 godina. Medijalna plaća iznosila je 17,7 dolara po satu, a dosezala je i 28,83 dolara, budući je velika potražnja za tim radnicima uslijed velikih infrastrukturnih ulaganja, a pandemija covid-19 potaknula je novu potražnju za izgradnjom domova i obnovom stanova.

Za potrebe istraživanja zadovoljstva radnika BambooHR koristi podatke poslodavaca dobivene sustavom bodovanja eNPS, dizajniranog da im pomogne u mjerenju zadovoljstva i lojalnosti njihovih radnika. Istraživanje je pokazalo je da su nakon građevinskih radnika, najzadovoljniji radnici u tehnološkoj industriji, financijama, neprofitnom sektoru, sektoru putovanja i ugostiteljstvu, a najmanje su zadovoljni obrazovni i zdravstveni djelatnici.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.