PRIDRUŽITE SE

Digitalni Zagreb

Zagreb predstavio novu antikorupcijsku aplikaciju, evo detalja

- To omogućava transparentan uvid u gradske financije. Svi građani i sva zainteresirana javnost moći će imati pregled svih bankovnih transakcije Grada Zagreba u gotovo realnom vremenu - rekao je Tomašević.

06.02.2024. 12:48

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je danas web aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna pod nazivom iTransparentnost, s pomoću koje će građani moći vidjeti kako i na što se troši gradski novac.

- To omogućava transparentan uvid u gradske financije. Svi građani i sva zainteresirana javnost moći će imati pregled svih bankovnih transakcije Grada Zagreba u gotovo realnom vremenu - rekao je Tomašević na konferenciji za novinare. 

Kako je naveo, bit će vidljive sve bankovne transakcije s računa Grada prema svim fizičkim i pravnim osobama od početka ove godine pa na dalje, a bit će objavljivane u roku od dva dana od provedbe te će se moći i pretraživati prema različitim parametrima. 

- Zagreb će time postati najveći sustav javne vlasti u RH Hrvatskoj koji omogućuje takvu transparentnost financijskih transakcija. Ima i drugih, ali oni su manji gradovi, s manjim proračunima i brojem transkacijama. Grad Zagreb dnevno ima oko 400 bankovnih transakcija, a na razini godine to je oko 100 tisuća bankovnih transakcija u prosjeku  - rekao je Tomašević, napomenuvši da takvu razinu transparentnosti - četvrtu razinu detaljnosti - još nema niti državna.

Aplikacija je dostupna na ovom linku.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.