PRIDRUŽITE SE

nova suradnja

Zagrebačka banka i Feelsgood sklopili ugovor o poslovnoj suradnji

Suradnjom Zagrebačke banke i Feelsgooda ostvarit će se značajni sinergijski učinak u području financiranja projekata s društvenim utjecajem, osnaživanju financijske pismenosti i zajedničkoj promociji investiranja s utjecajem.

Piše: Hina/a.t.
29.06.2022. 08:45

Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sklopili su u utorak ugovor o poslovnoj suradnji kojim se planira suradnja na projektima koji mogu ostvariti mjerljiv i namjeravan društveni učinak, priopćili su potpisnici.

Ugovor će se realizirati u sklopu redovnog poslovanja Feelsgood fonda za investiranje s društvenim učinkom i programa Bankarstvo s društvenim utjecajem Zagrebačke banke. Zagrebačka banka putem tog programa potiče i financira poduzetnike i projekte koji ostvaruju pozitivan društveni utjecaj.

Suradnjom Zagrebačke banke i Feelsgooda, prvog hrvatskog social impact fonda, ostvarit će se značajni sinergijski učinak u području financiranja projekata s društvenim utjecajem, osnaživanju financijske pismenosti i zajedničkoj promociji investiranja s utjecajem, bez kojeg nema napretka za tvrtke, rekao je član Uprave Zagrebačke banke Slaven Rukavina.

Član uprave Feelsgood Capital Partnersa Petar-Pierre Matek izjavio je da je Feelsgood je prvi i vodeći ulagač s društvenim učinkom u Hrvatskoj.

Pozicioniranje RH na globalnom tržištu

Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sudjeluju u neformalnoj radnoj skupini za uspostavu Global Steering Group for Impact Investment - GSG Nacionalnog savjetodavnog odbora u Republici Hrvatskoj.

Svrha uspostave odbora je pozicioniraje Republike Hrvatske na globalnom tržištu investiranja s pozitivnim društvenim učinkom.

Kao prvu zajedničku aktivnost Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners financijski su poduprli hrvatsko izdanje knjige Učinak, Sir Ronalda Cohena.

Cohen predsjeda Globalnom upravljačkom skupinom za ulaganja s učinkom – Global Steering Group for Impact Investment (GSG) i organizacijom Portland Trust. Suosnivač je tvrtke Social Finance u UK-u, SAD-u i Izraelu, te tvrtki Bridges Fund Management i Big Society Capital. Predsjedao je Radnom skupinom za ulaganja s društvenim učinkom skupine G8 (2013. – 2015.), radnom skupinom za društvena ulaganja Ujedinjenoga Kraljevstva (2000. – 2010.) i britanskim povjerenstvom za nepotraženu imovinu (2005. – 2007.). Dobitnik je nagrade Rockefellerove zaklade za inovativnost u društvenom financiranju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.