PRIDRUŽITE SE

pivo u limenci

Zagrebačka pivovara investirala 64 mln kn u novu liniju pakiranja, inače poželjnog za izvoz

Investicija koja će povećati proizvodne kapacitete i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u Zagrebu.

Piše: Hina/t.a.
14.06.2022. 14:31

Zagrebačka pivovara koja obilježava 130. poslovanja, u utorak je pustila u rad novu liniju za punjenje i pakiranje limenki, investiciju vrijednu 64 milijuna kuna.

Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti će se ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta, rekao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac. Nova linija povećat će proizvodni kapacitet četiri puta.

Holjevac je rekao kako limenka kao pakiranje postaje dominantna, puno je kvalitetniija po pitanju zaštite okoliša jer se 99 posto može reciklirati za razliku od plastike.

Otvorene su i mogućnosti za izvoz jer je limenka najpoželjnije pakiranje za tu namjenu, rekao je napominjući kako je pivovara ovom investicijom i kapacitetom mirna idućih deset godina.

Direktor proizvodnje Dubravko Tome kazao je kako je kapacitet linije četiri puta veći, odnosno godišnje će se moći napuniti 70 milijuna litara piva pakiranog u limenke.

Ukupna investicija od 64 milijuna kuna odnosi se na novu opremu za punjenje i pakiranje limenki te građevinske radove koji su bili potrebni da bi se prilagodio proizvodni pogon u zagrebačkoj Ilici 224 za instalaciju nove linije.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo kako je riječ o važnoj investiciji s obzirom da je proizvodna. Riječ je o investiciji koja će povećati proizvodne kapacitete i, nada se, otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu.

Poručio je i kako grad želi biti dobar partner svim zagrebačkim poduzetnicima.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.