PRIDRUŽITE SE

Zanimljivosti iz kompanija

Zagrebačka pivovara postigla proizvodni rekord

Sve više proizvedenih uvaraka na godišnjoj razini još je jedan dokaz da potrošači rado konzumiraju naše proizvode - komentirao je Tomislav Bačurin, menadžer proizvodnje i energetike u Zagrebačkoj pivovari.

05.12.2023. 10:51

Proizvodni tim Zagrebačke pivovare skuhao je 2.000 uvarak u ovoj godini već u studenom, a to znači da je pivovara i prije kraja godine proizvela više od 1.700.000 hektolitara piva - najranije u svojoj povijesti. 

Uvarak, inače, predstavlja jednu proizvodnu šaržu sladovine koju čine mljeveni hmelj, slad i voda, riječ je o poluproizvodu u procesu proizvodnje, a iz njega se daljnjim procesima proizvodi pivo.

- Rekordni broj uvaraka ove godine potvrđuje predanost našeg tima i težnju kontinuiranom poboljšanju procesa. Osim što obaramo vlastite rekorde, ponosni smo na održivost našeg procesa proizvodnje, što smatramo ključnim za uspjeh našeg poslovanja. Sve više proizvedenih uvaraka na godišnjoj razini još je jedan dokaz da potrošači rado konzumiraju naše proizvode- komentirao je Tomislav Bačurin, menadžer proizvodnje i energetike u Zagrebačkoj pivovari.

 Proces proizvodnje piva započinje mljevenjem slada te prolazi kroz različite faze poput ukomljavanja, filtracije komine, kuhanja, dodavanja hmelja, sve do završetka kuhanja i hlađenja sladovine. Izrada jedne šarže traje dva sata, a cijeli proces nadgledaju dvije osobe u tri različite smjene. Ukupan proizvodni tim pivovare broji 24 člana u četiri različita pogona. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.