PRIDRUŽITE SE

investicije u hrvatskoj

Započela urbana revitalizacija 'Varteks kvarta'

Otvorenje prvog S-PARK-a u Hrvatskoj, koji će biti centralni dio revitaliziranog 'Varteks kvarta', predviđeno je do jeseni 2024. godine.

Piše: Andrea Tomurad
10.06.2022. 10:43

Grad Varaždin, Varteks i austrijski investitor SES Spar European Shopping Centers u varaždinskoj su Gradskoj vijećnici danas potpisali sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta 'VARTEKS kvart – urbana regeneracija', te ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj ulici što označava prvi korak projekta kojim će sjeveroistočni dio stare tvornice postati S-PARK Varaždin, odnosno centralni dio revitaliziranog 'VARTEKS kvarta'.

U lipnju 2021. godine, revitalizacija prostora tekstilne industrije Varteks proglašena je strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske pod nazivom 'VARTEKS kvart – urbana regeneracija'. Današnjim potpisivanjem ugovora započeo je prvi korak ovog projekta koji je od velikog gospodarskog značaja za Varaždin i sve stanovnike. Ovaj, prvi S-PARK u Hrvatskoj, otvorit će do jeseni 2024. godine.

Tijekom konferencije za novinare gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj naveo je da projekt označava revitalizaciju vrijednog prostora koji je izgubio svoju prvotnu gospodarsku namjenu. "Nama Varaždincima je važno da će arhitektonsko rješenje u potpunosti uvažavati našu industrijsku baštinu i brend koji je svojevrsni simbol Varaždina", rekao je te dodao da će S-PARK također pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta.

"S-PARK Varaždin bit će prvi i jedinstveni maloprodajni park u Hrvatskoj koji će se razvijati na povijesno značajnom industrijskom mjestu. Jako sam ponosan što mi kao SES imamo priliku ovdje razviti kvalitetno, novo mjesto susreta s maloprodajnim, gastronomskim i uslužnim sadržajima za ljude u Varaždinu i okolici. Pritom ćemo se voditi važnom povijesnom baštinom ovog mjesta što će nam biti inspiracija za dizajn novog S-PARKA", naveo je Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor SES Spar European Centers.

Predstavnik SES Hrvatska i voditelj projekta Boštjan Brantuša je otkrio da će u sjeveroistočnom dijelu Varteksa biti kompleks trgovačkih, gastronomskih i uslužnih sadržaja, te prvi Interspar u Varaždinu što će znatno podići standard dostupnih sadržaja građanima.

"Od početka restrukturiranja 2019. godine Varteks radi na prodaji imovine koja se ne koristi i koja, pored toga što je neiskorišten kapital, generira dodatne troškove. Aktivacijom tog kapitala Varteks planira podmiriti dugove, modernizirati poslovanje i proširiti maloprodajnu mrežu", rekao je predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić. Napomenuo je također da se Varteks namjerava baviti modom, a ne nekretninama, ali da vodstvo tvrtke smatra kako Varteksov kompleks treba dobiti sadržaje koji će osigurati veći standard života.

SES Spar European Shopping Centers sa sjedištem u Salzburgu je tvrtka investitor, projektant, izvoditelj i upravitelj velikih višenamjenskih maloprodajnih nekretnina. SES je tržišni lider u industriji trgovačkih centara za velike maloprodajne nekretnine u Austriji i Sloveniji. Na hrvatskom tržištu zastupljen je od preuzimanja Ipercoopa 2009. godine, a od 2018. pod upravom SES-a je King Cross u Zagrebu. SES trgovačka odredišta u šest zemalja svake godine posjeti više od 85 milijuna ljudi.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.