PRIDRUŽITE SE

statistika

Zaposlenici u poljoprivredi zaradili 11,6 posto više nego godinu dana ranije

Naknada zaposlenicima u ovoj godini će, kako se procjenjuje, iznositi 1,3 milijardi kuna...

Piše: Hina
27.11.2022. 10:12

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je prve procjene realnog dohotka u poljoprivredi za ovu godinu, koje predviđaju rast poljoprivredne proizvodnje za 9,5 posto u odnosu na prošlu godinu odnosno s lanjskih 20,7 na 22,6 milijardi kuna.

Neto dodana vrijednost će, procjenjuju statističari, iznositi 8,7 milijardi kuna, što je rast od 1,1 posto, a vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi u 2022. procijenjena je na 12,7 milijardi kuna, što je rast od 0,8 posto. Bruto dodana vrijednost procjenjuje se na 11 milijardi kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu porast od 0,5 posto. Naknada zaposlenicima u ovoj godini će, kako se procjenjuje, iznositi 1,3 milijardi kuna, što je rast od 11,6 posto u odnosu na godinu prije, navodi se u izvješću DZS-a. Uloženi rad u poljoprivredi u ovoj godini je u odnosu na prethodnu porastao za 0,5 posto, a indeks realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada procjenjuje se na 70.163 kune, što je pad od 2,7 posto.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.