PRIDRUŽITE SE

Poptisan novi ugovor

Zaposlenicima Knauf Insulationa Novi Marof povećane plaće, uskrsnice i ostali dodaci

Tako se novim Kolektivnim ugovorom povećava stalni mjesečni dodatak na plaću za 158,88 eura bruto, a time su materijalna prava svih radnika na godišnjoj razini povećana za ukupno 2.570,17 eura...

Piše: Iva Habulan Šavor
31.01.2023. 10:52

Ovih dana potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof kojeg su potpisali uprava Knauf Insulationa Novi Marof i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske. 

Tako se novim Kolektivnim ugovorom povećava stalni mjesečni dodatak na plaću za 158,88 eura bruto. Dodatak za godišnji odmor (regres) i Božićnica povećani su za 132,73 eura, oba u neto iznosu, dok su darovi u naravi Uskrsnica i dar djetetu povećani za 79,63 eura, odnosno 53,09 eura neto. Time su materijalna prava svih radnika na godišnjoj razini povećana za ukupno 2.570,17 eura.

Također, dodatak na plaću za rad nedjeljom povećan je s 35% na 50%, a bruto osnovica za isplatu godišnje nagrade, koja ovisi o poslovnom rezultatu tvrtke, povećana je za 265,44 eura. Posljednja izmjena odnosi se na povećanje maksimalno ostvarivog iznosa otpremnine prilikom odlaska u mirovinu, a koji je povećan za 2.654,98 eura. Novim Kolektivnim ugovorom došlo je i do pozitivnih promjena kod korištenja prava na plaćeni dopust. Sve navedene izmjene vrijede od 1. siječnja 2023. godine te će se primjenjivati već kod obračuna plaće za siječanj.

- Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora potvrđuje da u Knauf Insulationu prepoznajemo gospodarske momente koji utječu na živote naših zaposlenika te smo u skladu s tim bili i spremni uvažiti prijedloge predstavnika radnika, koji će, vjerujem, dodatno ojačati partnerstvo između Knauf Insulationa Novi Marof i onih koji najviše doprinose njegovom uspjehu, a to su ljudi koji ovdje rade - rekao direktor Knauf Insulationa Novi Marof Stjepan Mršić.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.