PRIDRUŽITE SE

Infrastrukturni projekti 

Prvi korak u realizaciji Transportno–logističkog centra na istoku Hrvatske

- Sada nam predstoji pronaći modele i načine, gdje i kako financirati cijeli projekt, jer sredstva koja su potrebna su ogromna, riječ je o gotovo 80 milijuna eura po zadnjim procjenama – rekao je vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić.

28.11.2023. 11:12

Vukovarsko-srijemska županija u partnerstvu s Gradom Vinkovcima razvija logističko – proizvodnu zonu, a na završnoj konfrenciji projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Transportno–logističkog centra (TLC) Vukovarsko-srijemske županije, vrijednog 405.188,93 eura, predstavljena je ta prva etapa u razvoju cijelog projekta.

Ta županija započela je ulaganja u izradu dokumentacije za TLC još 2018. godine izradom studije izvodljivosti, a sad je napravljen temelj za daljnju realizaciju i investicije u TLC.

- Moramo znati kako je riječ o velikom prostoru koji je povezan na željezničku prugu. U svijetlu trendova je činjenica kako je prijevoz željeznicom sve jeftiniji i povoljniji. Uskoro ćemo imati i povezanost s lukom Vukovar, radi se na projektu rekonstrukcije pruge prema Okučanima i dalje prema Zagrebu. Dakle, Vukovarsko–srijemska županija i grad Vinkovci ponovno imaju priliku doći u ono srce, čvorište prometnih pravaca. Sada nam predstoji pronaći modele i načine, gdje i kako financirati cijeli projekt, jer sredstva koja su potrebna su ogromna, riječ je o gotovo 80 milijuna eura po zadnjim procjenama – rekao je vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić.

 Razvojnim sporazumom Slavonije, Baranje i Srijema Vlada Republike Hrvatske je TLC kao županijski strateški projekt uvrstila na listu projekata kojima će biti osigurano financiranje iz višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027. ili proračuna Republike Hrvatske.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.