PRIDRUŽITE SE

tjedan na burzi

Zbog situacije s Kauflandom, najveći tjedni pad dionice zabilježio Varteks

Redovni promet dionicama dosegnuo je 26,5 milijuna kuna, što je za četiri milijuna više nego prethodnoga tjedna.

Piše: Hina/m.a.m.
31.07.2022. 09:15

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi porasli i prošloga tjedna, drugoga zaredom, u trgovanju koje je obilježila objava financijskih rezultata kompanija za prvo polugodište i pozicioniranje investitora u skladu s njima.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexkonstrukt, za 11,9 posto, dok je jedino pao Crobexnutris, za 0,22 posto. Redovni promet dionicama dosegnuo je 26,5 milijuna kuna, što je za četiri milijuna više nego prethodnoga tjedna. Uz to, ostvareno je i 2,55 milijuna kuna blok prometa u transakciji dionicom Spana, po cijeni od 255 kuna za dionicu.

I u redovnom trgovanju dionicom Spana ostvaren je najveći promet, 3,26 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 1,18 posto. Span Grupa je u prvom polugodištu ostvarila 24,5 milijuna kuna neto dobiti, što je za 230 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u petak iz te IT kompanije. Poslovni prihodi Grupe u prvom polugodištu su iznosili 406,9 milijuna kuna, što je za 4 posto više nego godinu ranije.

Najveći rast cijene ostvarila je dionica Đuro Đaković grupe, za 23,29 posto, na 90 kuna, dok je najveća gubitnica bila dionica Varteksa, s padom cijene za 24,24 posto, na 2,5 kune. Uprava Varteksa izvijestila je kratko početkom tjedna da je Kaufland raskinuo predugovor o kupnji zemljišta, potpisan u lipnju 2021., zbog toga što Varteks nije ispunio uvjete.  Na domaćem tržištu kapitala proteklog se tjedna trgovalo s ukupno 57 dionica, pri čemu je cijena njih 35 porasla, 15 pala, a sedam stagnirala.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.