PRIDRUŽITE SE

HUT

Zbog velikog doprinosa gospodarstvu, ova udruga od Vlade očekuje kompenzaciju

Smatraju se zaslužni za nastavak gospodarske ekspanzije i za snažno punjenje državnog proračuna, što povećava fiskalne kapacitete za djelovanje Vlade u krizi.

Piše: Hina/a.t.
01.09.2022. 11:01

S obzirom na veliki doprinos turizma za nastavak brzog rasta gospodarstva, iz Hrvatske udruge turizma (HUT) u četvrtak su poručili da turizam od Vlade očekuje kompenzacijske mjere za povećan trošak energenata za sva društva, neovisno o njihovoj veličini.

Napominjući kako turizam daje snažan doprinos gospodarstvu u ovo izazovno vrijeme, direktor HUT-a Veljko Ostojić kaže da je uspješna turistička sezona zaslužna za nastavak gospodarske ekspanzije, koja premašuje prvotna očekivanja, ali i za snažno punjenje državnog proračuna, što povećava fiskalne kapacitete za djelovanje Vlade u krizi.

Za kompenzacijske mjere koje turizam očekuje, i to za sve turističke kompanije, neovisno o njihovoj veličini, kaže da će definirati okvir unutar kojeg će se donositi poslovne odluke o poslovanju objekata u posezoni, ali i u predsezoni iduće godine.

Ostojić naglašava da je sada kritičan trenutak za turizam, s obzirom na veliki udio troškova energenata u poslovanju turističkih kompanija, te je stoga važno donijeti ispravne kompenzacijske mjere koje obuhvaćaju cijeli sektor.

Ostojić sve to potkrepljuje podacima o rastu BDP-a u Hrvatskoj od 7,7 posto u drugom kvartalu ove godine, za što kaže da je drugi po visini kvartalni gospodarski rast unutar EU te dvostruko veći rast BDP-a od EU prosjeka.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.