PRIDRUŽITE SE

Trendovi na globalnom tržištu rada

Želite li dobro zarađivati, pogledajte o kojem poslu biste trebali razmisliti

Fiverr bilježi stalnu potražnju za marketinškim talentima u proteklih šest mjeseci: između travnja i rujna, pretraživanja za "upravitelja digitalnog marketinga" porasla su 640 posto na njegovoj platformi!

11.10.2023. 08:24

Pandemija covida-19 potaknula je novu potražnju za digitalnim marketingom, jer je ta kriza lišila poduzeća njihovih tradicionalnih marketinških taktika budući da se puno potrošača okrenulo online kuponji, a čak ni tri godine kasnije, prema LinkedInu, ta potražnja ne pokazuje znakove opadanja: menadžeri marketinga su među najbrže rastućim karijerama u SAD-u.

Forumi za zapošljavanje FlexJobs i Freelancer.com također bilježe porast broja oglasa za taj posao, bilo da se radi na daljinu, hibridno ili u uredu. Američki zavod za statistiku rada  prognozira da će broj radnih mjesta za digitalne marketinške menadžere rasti za 6,6 posto tijekom sljedećeg desetljeća, što je brže od prosjeka za zanimanja u cjelini.

Koje vještine su potrebne?

Uobičajeno, marketinški poslovi zahtijevaju fakultetsku diplomu, ali to nije uvjet za izgradnju uspješne karijere voditelja marketinga na daljinu. Prema Flexjobsu, najbitnije su tehničke vještine - većina marketinških poslova zahtijeva snažno razumijevanje search engine optimization procesa (SEO), analize podataka i društvenih medija. A za to trebate pratiti vodiče na YouTubeu ili pohađati online tečajeve i tako stjecati certifikate za određene vještine — Google, na primjer, nudi popularan certifikat za digitalni marketing i e-trgovinu. Također, preporučuje se stvaranje internetskog portfelja koji prikazuje sve relevantne marketinške projekte ili posao koji ste obavili, uključujući i izjave klijenata.

Prema Fiverru, on-line platformi za freelancere, većina marketinških poslova koja se oglašava ne zahtijeva rad od kuće, tako da marketingaši mogu raditi s bilo kojeg mjesta i sami postavljati svoje radno vrijeme, sve dok poštuju rokove svojih projekata. Fiverr bilježi stalnu potražnju za marketinškim talentima u proteklih šest mjeseci: između travnja i rujna, pretraživanja za "upravitelja digitalnog marketinga" porasla su 640 posto na njegovoj platformi! Što ste iskusniji, to višu cijenu možete postaviti: voditelji marketinga na Freelancer.com naplaćuju čak 250 dolara po satu.

"Uspjeh poduzeća ovisi o uspješnom marketingu, tako da uvijek postoji potreba za ovim poslom, ne samo u SAD-u nego diljem svijeta", smatra Alex Martkovich, samostalni voditelj digitalnog marketinga u Torontu, svoje usluge na Fiverru naplaćuje od 150 do 3995 dolara.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.