PRIDRUŽITE SE

'zakon guši opg-ove'

Željko Lenart (HSS): Jedemo smeće, a ne želimo priznati

Što će se dogoditi kad Hrvatska više ne bude mogla uvoziti jer će države izvoznice zadržavati proizvodnju za sebe, upitao je Lenart u srijedu tijekom saborske rasprave o prijedlogu zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima.

17.03.2022. 09:34

Željko Lenart (HSS) ustvrdio je u srijedu da se u Hrvatskoj "jede smeće", ali da to nitko ne želi priznati, raspravljajući u srijedu u Saboru o prijedlogu zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima.

"Jedemo smeće, a to ne želimo priznati", rekao je Lenart u raspravi i upozorio da se zakonskim prenormiranjem "guši proizvodnja OPG-ova" i da zakon treba biti liberalniji.

Naglasio je da je meso proizvedeno na OPG-vima kvalitetnije nego ono na velikim farmama, no, dodao je, cijene mesa iz uvoza su niske pa se uzgajivačima ne isplati proizvoditi meso ni za sebe.

Upozorio je i kako je teško nabaviti meso koje nije tretirano antibioticima, pojačivačima okusa i drugim aditivima te upitao što će se dogoditi kad Hrvatska više ne bude mogla uvoziti jer će države izvoznice zadržavati proizvodnju za sebe.

U izmjenu prijedloga zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima krenulo se jer je 2019. osnovan Državni inspektorat i 2021. prihvaćen Zakon o službenim kontrolama i drugim službenim aktivnostima koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, zdravlju bilja i sredstvima za zaštitu bilja.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.