PRIDRUŽITE SE

Poslovna ulaganja

Foto - Žito Grupa investicijom od 46 milijuna eura ušla u novi segment poslovanja 

- Moj motiv za ulazak u zdravstveni biznis želja je da iza sebe ostavim nešto trajnije. Obveza je poduzetnika u društvu stvarati novu dodanu vrijednost - rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić.  

20.10.2023. 11:00

Žito grupa otvorila je u Čepinu Medicinski centar - specijalnu bolnicu budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, te hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 četvortnih metara, ukupno vrijedne 46 milijuna eura, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

 Riječ je o novim investicijama kojima se nakon niza investicija u segmentu poljoprivrede i prehrambene i industrije, Žito grupa usmjerila u novi segment poslovanja.

- Moj motiv za ulazak u zdravstveni biznis želja je da iza sebe ostavim nešto trajnije. Obveza je poduzetnika u društvu stvarati novu dodanu vrijednost.  Kroz svoj životni vijek sam stekao dojam i osjećaj zadovoljstva kada stvaram neke nove stvari. Sve što napravite za sebe, umire s vama, što napravite za druge, ostaje živjeti duže od vas. Moja misija nije samo stvoriti novac nego stvoriti novu vrijednost koja je dodana društvu i zajednici u kojoj živimo. Ako to nemamo kao poduzetnici, onda mislim da smo pogriješili profesiju - rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić na svečanosti otvorenja.

Svečanosti su nazočili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i drugi uzvanici, navodi se u priopćenju.

- Ovo je vrlo vrijedna investicija za Osječko-baranjsku županiju, i ne prva od strane Žito grupe. Oni ovako na određeni način i vraćaju svoj dug zajednici u kojoj rade i volio bih kada bi svi koji funkcioniraju i rade na području županije dio duga vratili zajednici. Na taj način bi zajednički snažili ne samo našu županiju nego cijelu hrvatsku zajednicu u kojoj živimo - istaknuo je župan Ivan Anušić.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.