PRIDRUŽITE SE

Dodijeljene Zlatne kune

Najuspješnijima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dodijeljene Zlatne kune 

U Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, gospodarski najrazvijenijem području Hrvatske, sjedište je 40 posto hrvatskih poduzetnika koji iskazuju  46,4 posto neto dobiti, ostvaruju 56,5 posto ukupnih prihoda i 49,6 posto izvoza svih poduzetnika u RH, s udjelom od 45 posto u broju zaposlenih.

09.10.2023. 19:06

Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb dodijelila je danas plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2022. godini i to tvrtkama Vertiv Croatia, GLS, Syntio, Infigo IS, M.T.M. Creator i Vikrom.

Plaketu Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba dobila je tvrtka Vertiv Croatia, specijalizirana za proizvodnju integriranih modularnih rješenja, koja ima više od 500 zaposlenika, od čega je 250 inženjera. IT sustave dizajnirane i proizvedene u pogonu u Rugvici izvoze diljem regije EMEA, odnosno Europe, Bliskog istoka i Afrike, ističe se u priopćenju HGK. 

Dobitnik nagrade u kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva je Syntio koji se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu, a ima urede i u Danskoj i SAD-u, dok je laureat u kategoriji malog trgovačkog društva M.T.M. Creator, tvrtka usmjerena na rastuće područje online provjera i video identifikacija različitih usluga.

 Na razini Zagrebačke županije za 2022. godinu u kategoriji velikog trgovačkog društva dobitnik plakete Zlatna kuna je tvrtka General Logistics Systems (GLS) Croatia, pružatelj poštanskih i kurirskih usluga, navode iz HGK.

U kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva nagrađena je samoborska konzultantska tvrtka Infigo IS specijalizirana za informacijsku sigurnost, najbolja mala tvrtka je Vikrom iz Begrane, za izradu specijalnih vijaka i matica za brodogradnju, poljoprivredne strojeve, građevinarstvo, energetsku industriju i dr.

„U Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, gospodarski najrazvijenijem području Hrvatske, sjedište je 40 posto hrvatskih poduzetnika koji iskazuju  46,4 posto neto dobiti, ostvaruju 56,5 posto ukupnih prihoda i 49,6 posto izvoza svih poduzetnika u RH, s udjelom od 45 posto u broju zaposlenih. Iako se glavnina poslovanja tvrtki na području Komore Zagreb i dalje odvija u djelatnosti trgovine na veliko i malo, treba istaknuti da vrijednost izvoza tvrtki sa sjedištem u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji doseže 50 posto ukupnog hrvatskog izvoza što odražava snažnu industriju i jaku izvoznu orijentiranost“, istaknuo je na dodjeli priznanja Josip Zaher, predsjednik Komore Zagreb.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.