PRIDRUŽITE SE

cijena sigurnosti direktora

Zuckerberg na vlastitu sigurnost troši više od 26 milijuna dolara

Da bi se osigurali u svojim domovima i tijekom putovanja vlasnici i rukovoditelji najvećih kompanija u svijetu troše milijunske svote na zaštitu.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
12.04.2022. 10:42

Cijena koju Meta plaća kako bi Mark Zuckerberg bio siguran stalno je u porastu te višestruko nadmašuje svotu koju slične tehnološke kompanije plaćaju za svoje rukovoditelje, objavio je Bloomberg Business na Instagramu.

Kompanija koja je div društvenih mreža, otprije poznata pod imenom Facebook, potrošila je više od 15.2 milijuna dolara u 2021. na troškove vezane uz zaštitu svog direktora u njegovim domovima i tijekom privatnih putovanja.

To ne uključuje dodatnih 10 milijuna dolara pretporezne naknade za sigurnost njegove obitelji kao i 1.6 milijuna dolara za upotrebu privatnog zrakoplova.

Troškovi njegova osiguranja u 2021. višestruko su veći od njegovih kolega.

Amazon je primjerice prošle godine potrošio 1.6 milijuna dolara na zaštitu Jeffa Bezosa, inače drugog najbogatijeg čovjeka u svijetu. Portal The Daily Beast 2019. je objavio da su u Amazonu ugradili panele otporne na metke u Bezosovom uredu u Seattleu.

Prema podacima iz 2019. Apple je pak na svog rukovoditelja Tima Cooka trošio više od 450 tisuća dolara, piše Business Insider. Putni troškvi Tima Cooka u 2019. bili su veći od 315 tisuća dolara.

Za najbogatijeg čovjeka u svijetu Elona Muska, podaci o troškovima održavanja njegove sigurnosti nisu dostupni.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.