Početna Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Politika zaštite privatnosti osobnih podataka

Fine'sa Consors d.o.o., Podružnica Menadžer.hr (dalje u tekstu: Društvo) u svom poslovanju provodi mjere zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), zakonskim i regulatornim obvezama.

Voditelj obrade: Fine'sa Consors d.o.o., Podružnica Menadžer.hr, Kukuljevićeva 23, 42000, Varaždin

Ako je Fine'sa Consors d.o.o., Podružnica Menadžer.hr zajednički voditelj obrade Vaših osobnih podataka sukladno članku 26. Opće uredbe o zaštiti podataka s još nekim drugim voditeljem obrade, na temelju zajedničke poslovne suradnje i/ili s osnova korištenja neke zajedničke usluge i/ili legitimnog interesa Društva, dodatne informacije u vezi sa zaštitom i obradom Vaših osobnih podataka osim od Društva, možete zatražiti i od drugog voditelja obrade navedenog u dijelu ove Politike pod naslovom Pravila o zajedničkim voditeljima obrade.

Fine'sa Consors d.o.o., Podružnica Menadžer.hr je imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka.

Vezano za sva pitanja koja se tiču obrade Vaših osobnih podataka i ostvarivanja prava predviđenih Općom uredbom o zaštiti podataka, možete se obratiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeće načine:

U potpunosti smo predani osiguranju kontinuirane i efektivne uspostave ove politike, te isto očekujemo od svojih zaposlenika i poslovnih partnera.

Ova politika određuje očekivano ponašanje Društva, njegovih stalnih, privremenih i povremenih zaposlenika kao i poslovnih partnera te trećih strana u odnosu na prikupljanje, korištenje, čuvanje, prijenos, otkrivanje ili uništavanje osobnih podataka koji se obrađuju u poslovnim procesima Društva.

Sastavni dio ove Politike čine sljedeća pravila:

PRAVILA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA definiraju svrhu i način uporabe osobnih podataka, kategorije osobnih podataka koje prikupljamo, vremensko razdoblje u kojem ih obrađujemo, te načine informiranja u svezi obrade vaših podataka;

PRAVILA PRIVATNOSTI NA WEBU definiraju načine prikupljanja i čuvanja podataka koje prikupljamo putem web stranice Društva.

PRAVILA O ZAJEDNIČKIM VODITELJIMA OBRADE definiraju zajedničke voditelje obrade, njihovo djelovanje, te kontaktnu točku za pojedince.

PRAVILA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Ova pravila odnose se na prakse zaštite privatnosti koje Društvo primjenjuje pri ugovaranju i pružanju usluga svojim korisnicima. Ova pravila zaštite osobnih podataka definirali smo kako bi se razjasnila svrha i način uporabe osobnih podataka, kategorije osobnih podataka koje prikupljamo, vremensko razdoblje u kojem ih obrađujemo, te da Vas upoznamo sa svim načinima informiranja u svezi obrade vaših podataka.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Tijekom različitih oblika interakcije sa Društvom (korištenje Internet stranica kojih je Društvo nakladnik, slanje upita/zahtjeva e-mailom, poštom, sudjelovanje u nagradnim igrama i natječajima, sklapanje pretplatničkog ugovora, sklapanje ugovora o oglašavanju, ugovora o suradnji) prikupljaju se osobni podaci koji podrazumijevaju, ali nisu ograničeni na sljedeće:

  • Ime, prezime
  • Adresa stanovanja
  • OIB
  • Broj bankovnog računa
  • E-mail adresa
  • Broj telefona

Društvo tijekom različitih oblika interakcije može prikupljati i podatke koji ne spadaju u grupu osobnih podataka, koji podrazumijevaju, ali nisu ograničeni na sljedeće:

  • Podatke o uređaju putem kojeg se spajate na Internet
  • Vrstu i verziju Internet preglednika koji koristite
  • Načine korištenja Internet stranice Društva

PRAVNE OSNOVE ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke obrađujemo i koristimo samo u svrhe za koje su prikupljeni. Obrada osobnih podataka je dopuštena samo i u mjeri u kojoj je ispunjeno najmanje jedno od sljedećeg:

Obrada je nužna radi poštivanja pravnih obveza Društva - što podrazumijeva ali se ne ograničava na obradu podataka radi izdavanja računa, u svrhu rješavanja prigovora na temelju mjerodavnih propisa (Zakon o zaštiti potrošača);

Obrada je nužna za izvršenje ugovora u kojem je korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev korisnika prije sklapanja ugovora – primjerice pri sklapanju pretplatničkog ugovora, pri ugovaranju usluga dostave sukladno sklopljenom ugovoru, pri predaji oglasa za objavu osmrtnice;

Obrada je nužna za potrebe legitimnih poslovnih interesa Društva ili treće strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i sloboda korisnika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka – primjerice obrada podataka u marketinške svrhe, kada svoje korisnike obavještavamo o posebnim ponudama ili pozivamo na događaje za koje očekujemo da bi isti mogli biti zainteresirani;

Na temelju informacija o opsegu obrade dana je izričita privola od strane korisnika - primjerice privola nositelja roditeljske skrbi za objavu podataka djece mlađe od 16 godina.

Korištenje podataka

Društvo koristi osobne podatke za slijedeće svrhe:

  • Pružanje usluga sukladno ugovornim obvezama – Društvo osobne podatke može upotrijebiti tijekom pružanja ugovorenih usluga, te za pružanje različitih oblika komunikacije tijekom procesa realizacije suradnje
  • Marketinške i prodajne aktivnosti – Društvo osobne podatke može upotrijebiti s ciljem obavještavanja o novim pogodnostima, sadržajima, popustima ili sličnim aktivnostima
  • Zaštita zaposlenika Društva – Društvo osobne podatke pojedinaca može otkriti ako vjeruje da je neophodno ili prikladno kako bi se zaštitili zdravlje i sigurnost zaposlenika, posjetitelja, imovine i/ili korisnika
  • Zakonske obveze izvještavanja i obrade podataka
  • Načini prikupljanja podataka

Osobni podaci se prikupljaju na jedan od sljedećih načina:

  • Izravno od pojedinca –podaci dostavljeni za potrebe sklapanja ili izvršenja ugovora, kreiranjem korisničkog računa na Internet stranici Društva, dolaskom u prostore Društva, telefonskim razgovorom sa pojedincem, sudjelovanjem u nagradnoj igri ili nagradnom natječaju Društva.
  • Neizravno – podaci koji su javno dostupni na internetskim stranicama koje ne pripadaju Društvu (npr. objave na društvenim mrežama, otvorenim forumima), podaci dobiveni korištenjem kolačića, poveznica i sličnih tehnologija

ZAHTJEVI ISPITANIKA

Društvo osigurava ostvarivanje prava korisnika u odnosu na:

  • Pristup informacijama;
  • Prigovor na obradu;
  • Ograničenje obrade;
  • Prijenos podataka;
  • Ispravljanje podataka;
  • Brisanje podataka.

Korisnik zahtjeve za ostvarenje prava podnosi pisanim ili usmenim putem. Ako pojedinac podnese zahtjev koji se odnosi na bilo koje gore navedeno pravo, Društvo će razmotriti svaki takav zahtjev u skladu sa svim primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti podataka. Društvo zadržava pravo naplate troškova za obradu zahtjeva korisnika u iznimnim slučajevima kada su zahtjevi nerazumni.

Korisnici imaju pravo na informiranje temeljem podnesenog zahtjeva, a nakon uspješne provjere njihovog identiteta, o sljedećem:

  • Svrsi obrade osobnih podataka;
  • Izvoru osobnih podataka, ako nije dobiven od korisnika;
  • Kategoriji osobnih podataka;
  • Primateljima ili kategorijama primatelja kojima su ili mogu biti preneseni osobni podaci, zajedno s lokacijom tih primatelja;
  • Predviđenom razdoblje pohrane osobnih podataka ili obrazloženje za određivanje razdoblja pohrane;
  • Upotrebi bilo kakvog automatiziranog odlučivanja, uključujući profiliranje;

Svi zahtjevi za pristup ili ispravak osobnih podataka moraju biti upućeni Službeniku za zaštitu osobnih podataka, koji će evidentirati svaki zahtjev po primitku. Odgovor na svaki zahtjev dostavlja se u roku od 30 dana od primitka pismenog zahtjeva korisnika.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA NA TEMELJU PRIVOLE KORISNIKA

U određenim slučajevima Društvo može tražiti privolu korisnika ili njihovih nositelja roditeljske odgovornosti za obradu osobnih podataka u određene svrhe.

Kada se obrada osobnih podataka korisnika temelji na privoli, korisnik / nositelj roditeljske odgovornosti u svakom trenutku može povući danu privolu, no to neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego li je ona povučena.

ZADRŽAVANJE PODATAKA

Društvo neće zadržati osobne podatke duže nego što je to neophodno u odnosu na svrhe za koje su izvorno prikupljeni.

Društvo će vaše Osobne podatke zadržati dok god su oni potrebni za pružanje proizvoda ili usluga; dok god je potrebno sukladno ovim Pravilima ili vremenu prikupljanja; dok god je potrebno zbog naših zakonskih obaveza, rješavanja sporova i provođenja naših ugovora; ili do one mjere koju dopušta zakon.

Kad razdoblje zadržavanja istekne, Društvo će osobne podatke izbrisati na način koji osigurava da se oni ne mogu rekonstruirati niti pročitati.

ZAŠTITA PODATAKA

Društvo provodi fizičke, tehničke i organizacijske mjere koje jamče sigurnost osobnih podataka (npr. prevenciju gubitka ili oštećenja, neovlaštene izmjene, pristupa ili obrade i drugih prijetnji kojima mogu biti izloženi osobni podaci uzrokovani ljudskim djelovanjem ili fizičkim/prirodnim okruženjem).

Sigurnosne mjere koje se provode imaju za cilj:

  • Spriječiti neovlaštene osobe da dobiju pristup sustavu obrade podataka u kojima se obrađuju osobni podaci;
  • Spriječiti osobe koje imaju pravo koristiti sustav obrade podataka od pristupa osobnim podacima koji su izvan njihovih potreba i ovlaštenja;
  • Osigurati da se osobni podaci tijekom elektronskog prijenosa ili tijekom prijenosa ne mogu čitati, kopirati, mijenjati ili ukloniti bez odobrenja;
  • Osigurati dostupnost zapisa sustava u svrhu utvrđivanja od koga su uneseni, mijenjani ili uklonjeni osobni podaci iz sustava obrade podataka;
  • Osigurati da u slučaju kada obradu obavlja izvršitelj obrade, podaci se mogu obrađivati ​​samo u skladu s uputama voditelja obrade;
  • Osigurati da su osobni podaci zaštićeni od neželjenog uništavanja ili gubitka;
  • Osigurati da osobni podaci prikupljeni za različite svrhe mogu biti obrađeni odvojeno;
  • Osigurati da se osobni podaci ne drže duže nego što je potrebno.

ZAHTJEVI OD STRANE PRAVOSUDNIH TIJELA

U određenim okolnostima, dopušteno je da se osobni podaci dijele bez znanja ili suglasnosti korisnika. I to kada je otkrivanje osobnih podataka potrebno u bilo kojoj od sljedećih svrha:

  • Sprječavanje ili otkrivanje zločina.
  • Uhićenje ili progon prekršitelja.
  • Procjena ili naplata poreza ili pristojbi.
  • Po nalogu suda ili bilo kojeg zakona.

RUKOVANJE PRITUŽBAMA

U slučaju pritužbi vezanih uz pridržavanje ovih i drugih pravila vezanih za zaštitu osobnih podataka, molimo da nam se javite na e-mail adresu zastita.osobnih.podataka@evarazdin.hr. U slučaju pritužbe, istražit ćemo cijelu situaciju koja se odnosi na upotrebu i otkrivanje osobnih podataka sukladno ovim pravilima te ćemo ih pokušati riješiti u najkraćem mogućem roku.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA DJECE

Iako je Društvo orijentirano na informiranje cjelokupne javnosti, itekako smo svjesni da djeca zaslužuju posebnu zaštitu u svakom pogledu, pa tako i u pogledu zaštite osobnih podataka, budući oni mogu biti manje svjesni rizika i mogućih posljedica otkrivanja svojih podataka.

Sukladno članku 19., stavku 1. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018), Društvo po pitanju zaštite osobnih podataka, djecom smatra sve osobe mlađe od 16 godina, te ne traži niti prikuplja osobne podatke djece ili o njima bez suglasnosti nositelja roditeljske odgovornosti.

Stoga će Društvo poduzeti sve razumne napore, kako bi podatke koje dobije od djece obrađivalo samo uz suglasnost nositelja roditeljske odgovornosti.

Ako Društvo sazna da su mu poslani osobni podaci djece, ali bez valjane suglasnosti nositelja roditeljske odgovornosti, Društvo će u razumnoj mjeri nastojati učiniti sljedeće:

  • izbrisati te osobne podatke iz svojih datoteka što je prije moguće; i
  • osigurati, u slučaju da brisanje nije moguće, da se ti osobni podaci dalje ne koriste za bilo koju svrhu;
  •  te ih u svakom slučaju neće davati nijednoj trećoj strani.

Ako roditelj ili skrbnik ima pitanja vezana uz našu obradu osobnih podataka njihovog djeteta, neka nam se slobodno obrati koristeći pojedinosti u sljedećem odjeljku.

GDJE ĆE SE OBRAĐIVATI VAŠI OSOBNI PODACI

Vaše podatke obrađujemo unutar Europskog gospodarskog pojasa. U slučaju eventualne potrebe prijenosa osobnih podataka izvan tog područja, takav prijenos će se odvijati samo ako je Europska komisija potvrdila da treća zemlja ispunjava određenu razinu zaštite podataka ili ako postoje odgovarajuće mjere zaštite u skladu s primjenjivim pravom (npr. obvezujuća korporativna pravila, standardne ugovorne klauzule).

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU

U svakom trenutku možete podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, azop@azop.hr

PRAVILA PRIVATNOSTI NA WEBU

Društvo priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem  Internet stranice Društva prikupi.

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje Ste dobrovoljno dali Društvu, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, grad, e-mail, godina rođenja) ili korištenjem Internet stranice.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima Društvo će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

KOLAČIĆI

Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na Internet stranicama (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan sa poslužitelja  na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe Internet stranice. Kolačići na Internet stranicama Društva su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja.

Internet stranice Društva prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica.

Vlasnici pretraživačkih trgovačkih društava informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima.

Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža dotično trgovačko društvo u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.
 

Kako koristimo kolačiće?

Kolačići mogu biti korišteni u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-mjesto / aplikaciju, kako bi zapamtio vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva. Svi podaci prikupljeni putem kolačića koriste se sumirano za potrebe poboljšanja i optimalnog serviranje web-mjesta / aplikacija te svi kolačići koje serviramo su aninomizirani te na temelju njih ne možemo doći do osobnih podataka posjetitelja.

Kolačićima možemo prikupljati podatke o upotrebi naših web-mjesta / aplikacija - npr. podrijetlo / lokaciju posjeta, posjećene stranice, pregledane videozapise ili oglase, ključne riječi, trajanje posjeta, informacije o uređaju, informacije o posjetu korisnika.

Ovisno o svrsi i učestalosti interakcije korisnika s web-mjestima / aplikacijama Društva prikupljeni podaci služe za više svrha.

Kolačići trećih strana

- Google Analytics

Uz kolačiće koje mi prikupljamo, na web stranici prikupljaju se kolačići trećih strana i to kolačići za mjerenje posjećenosti.

Na web stranici prikupljaju se kolačići za mjerenje posjećenosti – Google Analytics. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Informacije se upotrebljavaju kako bi se ocijenilo korištenje naše internetske stranice, kako bi se prikazali izvještaji o aktivnostima na internetskoj stranici te kako bi se pružile daljnje usluge povezane s korištenjem web lokacije i korištenjem Interneta, radi vođenja internih evidencija te poboljšanja naših proizvoda i usluga.

Informacije nastale putem kolačića o korištenju ove web lokacije od strane korisnika prenose se na jedan server Google-a u SAD-u i tamo se pohranjuju. Vaša IP-adresa se ne povezuje s drugim podacima Google-a. Navedene informacije prenose se i trećima, ako je to zakonski propisano ili ako ih treće osobe obrađuju prema našem nalogu.

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja cookies za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://allaboutcookies.org/

http://youronlinechoices.eu/

Kolačići se instaliraju automatski. Možete spriječiti instalaciju kolačića na način da podesite softver Vašeg preglednika; no u tom slučaju neće biti moguće korištenje web stranice u punom opsegu.

Nakon anonimiziranja IP-adrese više nije moguće navedenu povezati s Vama. Kolačići koje mi prikupljamo se pohranjuju na vremenski rok od maksimalno 30 dana i nakon proteka navedenog roka se automatski brišu. Podaci koji su statistički prikazani, brišu se sukladno pravilima Google Analyticsa, u trenu objave ove Politike, nakon 26 mjeseci. Izvještaji koji su napravljeni temeljem Google Analyticsa ne sadrže više ikakve osobne podatke.


- Google Tag Manager

Google Tag Manager je rješenje koje nam omogućuje upravljanje oznakama (tagovima) internetske stranice s jednog sučelja. Sam Alat Tag Manager (koji implementira oznake-tagove) je domena bez kolačića i ne prikuplja osobne podatke. Alat pokreće druge oznake-tagove koji mogu prikupljati podatke. Google Tag Manager ne pristupa tim podatcima. Ako je izvršena deaktivacija na razini domene ili kolačića, ona će ostati na snazi ​​za sve oznake za praćenje (Tracking Tagove) koje su implementirane pomoću Google Tag Managera. (http://www.google.com/tagmanager/use-policy.html)

Ako to ne želite, spremanje kolačića možete spriječiti i ovdje putem postavki Vašeg preglednika. Pored toga putem postavki za oglašavanje imate mogućnost odabira vrste Google oglasa (https://adssettings.google.com/authenticated?hl=en), odn. na Google-u možete izvršiti deaktivaciju oglasa povezanih s Vašim interesom. Konačno, korištenje kolačića možete onemogućiti putem vanjskih pružatelja usluga pristupom na pomoć u deaktivaciji na Network Advertising Initiative (http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/)


- Google Ads/Doubleclick

Koristimo uslugu Doubleclick koju pruža Google.  To je usluga društva  Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. DoubleClick koristi kolačiće za prikazivanje Vama relevantnih oglasa. Pri tome će Vašem pregledniku biti dodijeljen pseudonimni identifikacijski broj (ID) kako bi se provjerilo koji oglasi su prikazani i koji su pregledani. Kolačići ne sadrže osobne podatke. Korištenje DoubleClick kolačića omogućuje Googleu i njegovim partnerskim internetskim stranicama samo za postavljanje oglasa na bazi prethodnih posjeta našim ili drugim internetskim stranicama.  Generirane informacije putem kolačića Google radi analize prenosi na server u SAD-u i tamo pohranjuje. Prijenos podataka putem Googlea trećim stranama obavlja se samo temeljem zakonskih propisa ili u okviru obrade podataka po nalogu. Ni u kojem slučaju Google neće povezati Vaše podatke s drugim prikupljenim podatcima.

Pohranu kolačića možete spriječiti. Prikupljanje, obradu i pohranu podataka uvijek možete spriječiti s učinkom ubuduće tako da izvršite odgovarajuće postavke na Vašem pregledniku ili preuzmete i instalirate raspoložive dodatke pregledniku (PlugIn) koji su dostupni na sljedećoj poveznici pod točkom DoubleClick proširenje deaktivacije (https://www.google.com/settings/ads/plugin). Međutim, ukazujemo da u ovom slučaju možda nećete moći u cijelosti koristiti sve funkcije našeg portala.

MARKETINŠKI SERVISI I PRIJENOS U TREĆE ZEMLJE SVIJETA

 

- Google Maps

Za prikaz zemljovida, karata i sl. Koristimo karte s Google karata (tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD). Ako upotrebljavate tu platformu, bit ćete izravno povezani s Googleovim poslužiteljima, a vi ćete prenijeti podatke, IP adresu, podatke o lokaciji i sve druge podatke Googleu. Korištenjem ove usluge automatski prihvaćate Googleova pravila o podacima:  Google Maps - Privatnost i uvjeti

Dodaci za društvene mreže

- Facebook

Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”.

Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na Vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće.

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook
Više informacije o prikupljanju podataka saznajte na ovim linkovima: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo

- Instagram

Kako bismo Vam prikazali objave koristimo dodatake za prikaz i ugrađivanje objava sa Instagrama.

Ako je korisnik u isto vrijeme prijavljen na Instagram, Instagram će detektirati svaki posjet našoj web stranici, a također i koje je specifične podstranice korisnik posjetio za vrijeme boravka na web stranici. Informacije prikuplja Instagram komponenta i doznačuje ih Instagram računu korisnika. Ako ispitanik klikne na neki od Instagram gumba na web stranici, Instagram će tu informaciju doznačiti Instagram računu korisnika i pohraniti taj osobni podatak. Više informacija za onemogućavanje slanja osobnih podataka saznajte na slijedećim linkovima: https://help.instagram.com/155833707900388 i https://www.instagram.com/about/legal/privacy/

- YouTube video

Na našem portalu smo uključili komponente usluge YouTube. YouTube je internetski video portal,  koji omogućuje izdavačima videa zapisa besplatno postavljanje video isječaka te drugim korisnicima isto tako omogućuje besplatno gledanje, ocjenu i komentiranje tih video isječaka. YouTube dopušta objavljivanje svih vrsta video zapisa, zbog čega su na internetskom portalu dostupni cjelokupni filmski i televizijski programi, kao i glazbeni spotovi, promidžbeni spotovi te video zapisi napravljeni od strane korisnika.

Operativno društvo za YouTube usluge je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. YouTube, LLC je društvo-kći Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.

Svakim učitavanjem pojedinačnih stranica ove internetske stranice, kojom upravlja voditelj obrade na kojoj je integrirana komponenta YouTube (YouTube-video), internetski preglednik na IT sustavu ispitanika se automatski pokreće putem YouTube komponente.  Više informacija o YouTubeu možete pogledati ovdje. U okviru ovog tehničkog postupka YouTube i Google dobivaju informacije o tome koju specifičnu podstranicu naše internetske stranice posjećuje ispitanik.

Ako je ispitanik istovremeno prijavljen na YouTubeu, učitavanjem podstranice koja sadrži YouTube video, YouTube prepoznaje podstranicu naše internetske stranice koju konkretno posjećuje ispitanik. YouTube i Google prikupljaju te informacije i povezuju ih s odgovarajućim YouTube korisničkim računom ispitanika.

Putem komponente YouTube,  YouTube i Google dobivaju informaciju o tome da je ispitanik posjetio našu internetsku stranicu i to svaki put kada je ispitanik u trenutku učitavanja naše internetske stranice istovremeno prijavljen na YouTubeu; to se događa neovisno o tome hoće li ispitanik pokrenuti  YouTube videozapis ili ne.  Ako ispitanik ne želi takvu vrstu prijenosa tih informacija na YouTube i Google, to može spriječiti odjavom sa svog YouTube korisničkog računa prije učitavanja naše internetske stranice.

Odredbe o zaštiti podataka koje je objavio  YouTube, koje se mogu preuzeti na: https://policies.google.com/privacy?hl=hr,  pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane YouTubea i Googlea.

DIGITALNI MARKETING, NEWSLETTER

Društvo šalje promotivne materijale putem digitalnih komunikacijskih kanala pojedincima s kojima je u određenom trenutku ostvarilo nekakav oblik suradnje (pretplatnici, sudionici u nagradnim igrama i nagradnim natječajima) i koji su nam dali kontakt podatke za takav oblik komunikacije. Korisnici usluga Društva imaju u svakom trenutku pravo onemogućiti uslugu primanja promotivnih materijala, a Društvo će omogućiti alate kako bi se pravo za brisanje iz baze podataka za slanje obavijesti provelo. Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe je legitiman interes Društva.

Kontakt informacije, kao što su ime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane Društva. Promotivni materijali  podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter).

Korisnik će biti obaviješten u trenutku prvog kontakta ili u bilo kojoj fazi vršenja usluge o korištenju njegovih podataka u svrhe digitalnog marketinga.

Mogućnost općenitog isključivanja nije dostupna za neke oblike nemarketinške komunikacije, primjerice za komunikaciju koja se odnosi na preuzimanje proizvoda, prodajne transakcije, dobitak u nagradnoj igri u kojoj ste sudjelovali, izjave o pridržavanju zakonskih obveza i (kad je to dopušteno zakonom).

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa

MailChimp će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newslettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

Vašu e-mail adresu čuvati ćemo 365 dana. U svakom trenutku možete povući privolu. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. U svakom trenutku se možete odjaviti sa primanja našeg newslettera klikom na ikonu Odjava koju ćete imati u svakom pojedinačnom izdanju newslettera. Kontakt za povlačenje privole i prestanak članstva: zastita.osobnih.podataka@evarazdin.hr ili na adresu Fine'sa Consors d.o.o., Podružnica Menadžer.hr​​​​​​​, Ivana Kukuljevića 23, 42000, Varaždin.

SIGURNOST

Društvo poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Osobni podaci koji su Društvu ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su Društvu ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane Društva, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva Službeniku za zaštitu osobnih podataka.

AŽURIRANJE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politike privatnosti redovito preispitujemo i provjeravamo odražavaju li način na koji Društvo obrađuje osobne podatke. Aktualna verzija je uvijek dostupna na našoj stranici, a ako dođe do važnijih promjena koje utječu na Vaša prava i slobode, o tome ćemo Vas izravno obavijestiti.

PRAVILA O ZAJEDNIČKIM VODITELJIMA OBRADE

Društvo zadržava pravo prijenosa osobnih podataka unutar svoje poslovne grupe, kao i trećim stranama, poštujući načelo odgovarajuće razine pravne zaštite za prava i slobode korisnika.

Prijenos osobnih podataka se provodi ako je zadovoljen barem jedan od sljedećih uvjeta:

  • Prijenos je neophodan za izvedbu ugovornih obveza/usluga;
  • Prijenos je neophodan za provedbu predugovornih mjera koje se poduzimaju kao odgovor na zahtjev korisnika;
  • Prijenos je neophodan za zaključivanje ili izvršenje ugovora sklopljenog s trećom stranom u interesu korisnika;
  • Prijenos je zakonski obvezan na temelju važnih javnih interesa;
  • Prijenos je neophodan za osnivanje, vršenje ili obranu pravnih zahtjeva;
  • Prijenos je neophodan kako bi se zaštitili vitalni interesi korisnika;
  • Prijenos je neophodan radi povezanosti poslovnih procesa unutar poslovne grupe.

S ciljem učinkovitog obavljanja poslovanja, potrebno je prenositi osobne podatke iz jednog od gore nabrojanih društava u drugo. U tim slučajevima, Fine'sa Consors d.o.o., eVaraždin za medijske usluge - podružnica Varaždin je odgovorno za zaštitu osobnih podataka koji se prenose.