PRIDRUŽITE SE

IT industrija

Domaća IT tvrtka u SAD-u predstavila svoje rješenje za prepoznavanje malwarea

U posljednje tri godine prijetnje lancu nabave softvera samo u open sourceu bilježe povećanje od čak 1300 posto, a u 2023. je za 400 posto porastao broj malicioznih paketa u PyPI-ju, repozitoriju za programski jezik Python.

14.02.2024. 11:22

Zagrebački ReversingLabs predstavio je u SAD-u svoje softversko rješenje Spectra Assure, koje proizvođače softvera štiti od napada putem lanca opskrbe, dok kupcima omogućuje provjeru rizika kojima se potencijalno izlažu kupovinom softvera, a kako ističu iz te tvrtke, to je prvi takav proizvod koji složenu binarnu analizu izvodi pomoću umjetne inteligencije.

Po istraživanjima te IT tvrtke, u posljednje tri godine prijetnje lancu nabave softvera samo u open sourceu bilježe povećanje od čak 1300 posto, a u 2023. je za 400 posto porastao broj malicioznih paketa u PyPI-ju, repozitoriju za programski jezik Python.

- Spectra Assure odgovara na vrlo važno pitanje za one koji isporučuju softver ili ga puštaju u produkciju: Kako znati je li vam softver kompromitiran ili neovlašteno mijenjan? Kako znati je li vam softver zapravo malware? Naš proizvod popunjava prazninu koja ostaje iza tradicionalnih alata za provjeru sigurnosti aplikacija. Brzo prepoznaje malware i zlonamjerni kod, i to u vlastitom, komercijalnom i open source softveru - istaknuo je Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa. 

Kroz investicijske runde tvrtka prikupila već 81 mln dolara

 Glavni softverski arhitekt i suosnivač te IT tvrtke Tomislav Peričin, pak, navodi da je njihovo rješenje izgrađeno na najvećem svjetskom repozitoriju prijetnji s više od 40 milijardi komada zlonamjernog softvera, ispravnog softvera i podataka o napadima te omogućuje proizvođačima softvera i njihovim kupcima da otkriju probleme s usklađenošću te ranjivosti i prijetnje kao što su malware, neovlašteno mijenjanje, curenje tajni, problemi s licencama i drugo, bez potrebe za izvornim kôdom.

ReversingLabs je osnovan 2009., ima razvojni ured i ekspertizu u Zagrebu gdje zapošljava zaposlenika, i još oko stotinu u SAD-u, a kupci su im Fortune 500 kompanije, vodeće društvene mreže, antivirusne kompanije, korporacije i vladine agencije širom svijeta. Do sada je u dvije investicijske runde prikupio 81 milijun dolara te ih uložio u razvoj novih proizvoda, rast organizacije i daljnji plasman na američko tržište, navode iz te tvrtke. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.